menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Β΄ ΓΕΝ. ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 6 μ.μ. στην κατάμεστη μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ι. Μ. Δημητριάδος, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η καλλιτεχνική εκδήλωση του Β΄ Γενικού Λυκείου Βόλου, προς στήριξη του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ». Ο τίτλος της εκδηλώσεως ήταν :»ΕΣΥ, Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥ» και είχε περιεχόμενο:: «Το θαύμα της ζωής και του έρωτα και οι διαδρομές του μέσα στην ιστορία».Το θαύμα αυτό ήταν το περιεχόμενο μιας από τις τέσσερις ερευνητικές εργασίες που αναπτύσσονται στο πρόγραμμα σπουδών της Α΄ Λυκείου, στο πλαίσιο της νεοεισαχθείσης καινοτομίας για το νέο Σχολείο..
Η εκδήλωση άρχισε με ομιλία του Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου, Πρωτοπρ. π. Θεοδώρου Μπατάκα, ο οποίος αναφέρθηκε στην δραστηριότητα του «Ε» και ευχαρίστησε την Διεύθυνση ντου Σχολείου που για δεύτερη φορά ετοίμασε την εκδήλωση στηρίζοντας τον Σ, τους καθηγητές και τους μαθητές του σχολείου, το ανθοπωλείο «ΤΟΥΛΙΠΑ» (για τον διάκοσμο της σκηνής με φυτά), την εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» για την δωρεάν εκτύπωση της αφίσας, τους εθελοντές του Συλλόγου και όλους τους προσκαλεσμένους. Στη συνέχεια, χαιρέτησε την εκδήλωση ο Διευθυντής του Β΄ Γεν. Λυκείου Βόλου κ. Δημήτριος Μποσνάκης, και η Φιλόλογος καθηγήτρια Μαριάνθη Γάκη, υπεύθυνη της εκδήλωσης, ενημέρωσε τους προσκεκλημένους για το πρόγραμμα της γιορτής, το οποίο είχε ως εξής:
1. Προβλήθηκε μια ταινία σε τρεις ενότητες, όπου με λόγο, εικόνα και μουσική παρουσιάσθηκε ο τρόπος με τον οποίο η αρχαία ελληνική μυθολογία, φιλοσοφία, τέχνη και κοινωνία χειρίστηκε το θαύμα της ζωής και του έρωτα. Τέλος, προβλήθηκε το νέο μήνυμα που ο χριστιανισμός κομίζει στον κόσμο, όσον αφορά τη σχέση των δυο φύλων. Το κείμενο ήταν επιστημονική εργασία.
2. Ανάμεσα στις ενότητες, προβλήθηκε ένα αφιέρωμα. στον Έλληνα ποιητή Οδ. Ελύτη και τη σκέψη του, με εικόνες από ελληνικά τοπία και μουσικές στιγμές – μνήμες από σπουδαία τραγούδια. Η ταινία, όπως και η αφίσα της εκδηλώσεως ήταν δημιουργία του κ. Αποστόλου Βαβύλη..\
3. Η κ. Βίκη Δημουλά, ψυχοθεραπεύτρια –Οικογενειακή Θεραπεύτρια κ. μί8λησε για τα αίτια που οδήγησαν στη σημερινή κρίση το γάμο και την οικογένεια και κατέθεσε σκέψεις για την έξοδο από αυτήν .
4 Μαθητές του Λυκείου. παρουσίασαν χορούς και τραγούδια και
5 παρουσιάστηκε ένα μήνυμα – παρακαταθήκη του συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.
Την Εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Ο «Ε» προσέφερε δώρα σε όλους τους οργανωτές της γιορτής.
Θερμά συγχαρητήρια στην καθηγήτρια κ. Μαριάνθη Γάκη και τους μαθητές της.

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου