menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ο «Εσταυρωμένος» φύλακας – άγγελος και έξω από τα κελιά

Δέκα κληρικοί και πενήντα εθελοντές του Συλλόγου της Μητρόπολης Δημητριάδος στηρίζουν καθημερινά 600 φυλακισμένους, ενώ είναι στο πλευρό τους και μετά την έξοδο τους, αφού γνωρίζουν ότι εκεί μέσα υπάρχει κοινωνική βόμβα που, αν εκραγεί, δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» (17.02.2011)


xristougenniatiki_episkepsi_stis_fylakes (6)
Τους επισκέπτονται στα κελιά τους κάθε εβδομάδα. Δεν κοιτούν ούτε σε ποια θρησκεία ανήκουν ούτε τι χρώμα έχουν. Φτάνει που έχουν την ανάγκη τους. Τους προσφέρουν τα βασικά που λείπουν από τις φυλακές και λίγα χρήματα. Εκείνοι περιμένουν ανυπόμονα την ημέρα που θα ξανάρθουν. Και όταν τελειώσει ο εγκλεισμός τους, είναι πάλι δίπλα τους. Να τους στηρίξουν ώσπου να σταθούν ξανά στα πόδια τους.
Read More
Τετρακόσιοι κρατούμενοι στα τρία σωφρονιστικά καταστήματα της Μαγνησίας και άλλοι διακόσιοι που περνούν κάθε μήνα από τα κρατητήρια έχουν εξήντα συγγενείς παραπάνω. Βρίσκονται στο πλευρό τους κάθε στιγμή. Είναι οι δέκα κληρικοί και οι πενήντα εθελοντές του Συλλόγου της Μητρόπολης Δημητριάδος «Ο Εσταυρωμένος».
Δημιουργήθηκε πριν από περίπου δεκαπέντε χρόνια με σκοπό να στηρίξει τους κρατουμένους και τους αποφυλακισθέντες της περιοχής που δεν είχαν κάπου να ακουμπήσουν.

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

O "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

     Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, κάλεσε στην Αθήνα τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας, π. Θεόδωρος Μπατάκα, με σκοπό την ενημέρωση της ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ επι Ειδικών Θεμάτων και Καταστάσεων. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και σε αίθουσα της Ιεράς Σύνοδου  την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 6η μ.μ. Συμμείχαν στην σύσκεψη τα μέλη της Ε.Σ.Ε. με Πρόεδρο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, κληρικοί της Αρχιεπισκοπης Αθηνών, καθηγητές πανεπιστημίου και ο κληθείς απο το Βόλο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Μπατάκας.
      Το π. Θεόδωρο παρουσίασε ο. Σεβασμιώτατος Πρόεδρος και του ζήτησε να ενημερώσει την Ε.Σ.Ε. 1ον. Για τις εργασίες, τους σκοπούς, τα πορλίσματα και τις προτάσεις του Α΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝ. ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ & ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΦΥΛΑΚΩΝ που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο στο Βόλο, με συνδιοργανωτές την Ι. Μ. Δημητριάδος και τον Σ.Σ.Κ. "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ".
2ον. Για την διακονία και την προσφορά του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"
3ον. Προτάσεις για την βελτίωση του Τομέα Ποιμαντικής κρατουμένων σεόλες της Ι. Μητροπόλεις.
       Ο π. Θεόδωρος, εν πρώτοις, κατέθεσε γραπτώς όλα τα στοιχεπία που προέκυψαν απο τις εργασίες του Συνεδρίου ( σκοποί, πορίσματα και προτ΄σεις) και 2 βιβλία ( "Ο ...ΞΕΝΟΣ" και "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" μια τοπική οργανωμένη διακονία " ΕΚΔΟΣΕΙΣ του Συλλόγου μας ). Στη συνέχεια παρουσίασε τις προτάσεις τους για την ίδρυση και λειτουργία του Τομέα Ποιμαντικής Κρατουμένων. 
1ον . Σε κάθε Μητρόπολη να ιδρυθεί και να λειτουργήσει "ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΗΣ ΧΩΡΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ"
2ον. Να ιδρυθούν, κατα το πρότυπο "ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ", διάφοροι πυρήνες εθελοντών. 
3ον.  Να πραγματοποιείται κάθε χρόνο, υπο την αιγίδα της Ι. Συνόδου, ένα πανελλήνιο συνέδριο για τους ιερείς που διακονούν στις φυλακές καθώς και για τους συνεργάτες τους. 
4ον. ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Να αναλάβει η Ι. Σύνοδος την έκδοση των εισηγήσεων και των πορισμάτων τοπυ Α΄ ΠΕΝΝΕΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ.
5ον. Να ζητηθεί, απο το Υπουργείοο Δικαιοσύνης, η διευκόλυνση του έργου των Ιερέων μας στους χώρους κράτησης και να δημιουργηθούν μικροί χώροι λατρείας.
6ον.  Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ μεταξύ των ιερέων που εργάζονται στις φυλακές και των ΜΚΟ της Εκκλησίας μας, που έστησε "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", να λειτουργήσει με την ευθύνη της Ι. Συνόδου, η οποία θα πιστοποιήσει όλους τους ιερείς των φυλακών.
      Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, συνεχάρη τον π. Θεόδωρο, εκ μέρους της Ε.Σ.Ε.της Ιεράς Συνόδου  της Εκκλησίας της Ελλάδος για την προσφορά του Συλλόγου και τον προέτρεψε να συνεχίσει την διακονία του με ζήλο. 




Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ "ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ

   Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη, δέχτηκε η κοινωνία του Αλμυρού την πρόταση του Συλλόγου μας για την ίδρυση ενός παραρτήματος του Σ. στην πόλη τους. "Ο Εσταυρωμένος" και το έργο του είναι γνωστό σ' ολόκληρη την περιοχή και η επιθυμία πολλών για συνεργασία και συμπαράσταση, είναι δεδομένη. Ήδη, χθες το βράδυ - Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 6,30 μ.μ. - πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη στον Αλμυρό και συγκεκριμένα στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Μητρ. Ναού Αγίου Δημητρίου. Συμμετείχαν: ο Πρόεδρος  του Δ.Σ. του Σ. π. Θεόδωρος Μπατάκας, ο οποίος ενημέρωσε τους παρισταμένους, ο Αρχιερατικός της περιοχής και άλλοι πατέρες και αδελφοί που εξεδήλωσαν την επιθυμία να εγγραφούν ως μέλη του Σ. και να αποτέλουν τα ιδρυτικά μέλη του Παραρτήματος. Η πρώτη μεγάλη εορταστική εκδήλωση για την έναρξη της δραστηριότητος του Παραρτήματος θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο. Ο Σ ευχαριστεί και συγχαίρει τον π. Χρηστο Μπούντη, ιερέα που διακονεί και στις φυλακές Κασσαβετείας, και όλουςε τους συνεργάτες του για το ενδιαφέρον τους και τις πρωτοβουλίες τους.