menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΤΟΥ "Ε" ΣΤΗΝ "ΚΑΤΑΚΟΜΒΗ" ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ . ΝΑΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΟΛΟΥ.

Μέσα σε κλίμα αγάπης και συνεργασίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 5, 30 μ.μ. στην "ΚΑΤΑΚΟΜΒΗ" του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου η προγραμματισμένη εορταστική σύναξη των εθελοντών του Συλλόγου ο "Ε". Συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ. και σαράντα εθελόντριες και εθελοντές που διακονούν σε τακτική βάση στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ του Συλλόγου και στον Σταθμό Πρώτων Κοινωνικών Βοιηθειών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος "ΔΙΑΚΟΝΙΑ" που λειτουργεί ως Παράρτημα του "Ε". Η εκδήλωση άρχισε με την ευλογία της παραδοσιακής βασιλόπιττας απο τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ιερέα π. Θεόδωρο Μπατάκα. Στη συνέχεια, ομίλησε ο π. Θεόδωρος κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό της διακονίας και κάλεσε ολους τους συνεργάτες του "Ε" σε συστράτευση με σκοπό την βελτίωση της διακονίας προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο. Ακολούθησε διάλογος και η διανομή της πίττας και αναμνηστικών δώρων.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΠΗ & ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΣΣΑΒΕΤΕΙΑΣ

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 11 π.μ. μέλη του παραρτήματος "ΚΑΤΑΦΥΓΗ" (της πόλεως του Λλμυρού )του Σ.Σ.Κ. "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" επισκέφθηκαν το Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασαβετείας, με επικαιφαλής τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του "Ε" π. Θεόδωρο Μπατάκα και τον υπεύθυνο του Παραρτήματος στον Αλμυρό π. Χρήστο Μπούντη και ευλόγησαν την πατροπαράδοτη Βασσιλόπιττα. Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε και στα τρία προαύλια των πτερύγων της φυλακής με την παρουσία επτά ιερέων, δώδεκα λαϊκών (μέλη του Συλλόγου), της Διοίκησης του καταστήματος, του Διοικητού της εξωτερικής φρουράς, των κοινωνικών λειτουργών, ομάδος σωφρονιστικών υπαλλήλων και των κρατουμένων. Οι πατέρες ετέλεσαν την σχετική ακολουθία για την ευλογία της βασιλόπιττας, ομίλησε ο π. Θεόδωρος και στη συνέχεια διανεμήθηκε η βασιλόπιττα και ημερολόγια τσέπης. Η ίδια εκδήλωση επαναλήφθηκε και στο ποιμνιοστάσιο της φυλακής. Τα πέντε νομίσματα, που βρέθηκαν στην βασιλόπιττα από τους κρατουμένους, αντιπροσώπευαν το ποσόν των 100,00Ε.

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ ΤΟΥ "Ε"

Καλούνται όλοι οι εθελοντές του Συλλόγου που διακονούν στο "ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ" και στο Σταθμό Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών "ΔΙΑΚΟΝΙΑ" να συμμετάσχουν στην Ευλογία της Βασιλόπιττας του "Ε" που θα πραγματοπιηθεί την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 5,30 μ.μ. στην "ΚΑΤΑΚΟΜΒΗ" του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙα.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ "ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ " & ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΡΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ BΟΗΘΕΙΩΝ "ΔΙΑΚΟΝΙΑ "

Μετά απο τις εορτές και τις διακοπές των εθελοντών μας, επαναλειτουργούν και πάλικαι τα τρία παραρτήματα του "Ε": το "Κέντρο Υποδοχής", ο Σ.Π.Κ.Β. "ΔΙΑΚΟΝΙΑ" και η "ΚΑΤΑΦΥΓΗ" στην πόλη του Αλμυρού.
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Λ Ε Ι Τ Ο Υ Ρ Γ Ι Α Σ.
Α΄ Τού "Κέντρου Υποδοχής" (Κ. Καρτάλη 152 -τηλ. 3421030054)
Λειτουργεί κάθε πρωί 10,00 π.μ. -12,00 μ εκτός Σαββάτου και Κυριακής.
Β΄ Του Σ.Π.Κ.Β. "ΔΙΑΚΟΝΙΑ".
Λειτουργεί καθημερινά 8,30 π.μ. -12,30 μ.μ. για την παραλαβή των προσφορών εκ μέρους των συμπολιτών μας. Κάθε Τρίτη 10,00 π.μ. - 12,00 μ. Προσφέρονται στους απόρους συμπολίτες μας διάφορα είδη ενδύσεως κ.α Η επιλογή είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ υπο την καθοδήγηση των εθελοντών του "Ε". Κάθε Τετάρτη & Παρασκευή 10,00 π. μ. -12,00 μ. προσέρχονται οι ενδεείς αδελφοί μας καιμ λαμβάνουν τα αναγκαία είδη γι΄αυτούς προσκομίζοντας ένα συστατικό έγγραφο απο την ενορία τους ή το Κέντρο Συμπαραστάσεως Οικογενείας της Ι. Μητροπόλεως ή το γραφείο του "Ε".

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ Ε Θ Ε Λ Ο Ν Τ Ε Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΠΥΡΓΙΑ ΤΗς "Δ Ι Α Κ Ο Ν Ι Α Σ"

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

1746 ΗΜΕΡΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ Ο "Ε" ΤΟ 2011

Με τη χάρη του Θεού και έμπρακτη αγάπη των συμπολιτών μας, ο "Ε" αντιμετώπισε και ενισχυσε, κατα το προηγούμενο έτος 2011, 47 περιπτώσεις αστέγων συμπολιτών μας. Στις περιπτώσεις αυτές υπήρξαν και ολόκληρες οικογένειες με ανήλικα παιδιά. Εκτός απο το φαγητό, τα είδη ένδυσης, υπόδηση και καθαριότητος, όλοι οι φιλοξενοπύμενοι ενισχύθηκαν και οικονομικά. Καθημερινά φιλοξενούνται στους 4 ΞΕΝΩΝΕΣ του "Ε" και σε ξενοδοχεία της πόλεώς μας απο 6 έως και δέκα άστεγοι. Για το 2011 ο "Ε" προσέφερε 1746 ημερες φιλοξενίας και ελπίζει πως κι εφέτος, εφ'όσον υπάρξουν δωρητές, θα συνεχίσει και το έργο αυτό. Βεβαίως, δεν υπέρχουν οργανωμένοι ΞΕΝΩΝΕΣ με πρωσοπικό και μεγάλη χωρητικότητα σε πρόσωπα. Θα προσπαθήσουμε με τη χάρη του Θεού και την ευλογία της Παναγίας μας ν'αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που μας παρέχετε για να αναπαύσουμε πεςρισσότερους εμπερίστατους αδελφους.
"ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ"

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 2012

Το Δ.Σ. του "Ε" εύχεται στα μέλη, τους εθελοντές, στους δωρητές, τους φίλους του, τους εργαζομένους στις φυλακές, τα κρατητήρια, στην Αστυνομία, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, στα δικαστήρια, καθώς επίσης και στους κρατουμένους, τους αποφυλακισθέντες, τους φυγόποινους, τους αστέγους, τους μετανάστες, τους πρόσφυηγες, τις κακοποιημένες γυναίκες, τους τσιγγάνους, τους φιλοξενουμένους στους 4 ΞΕΝΩΝΕΣ του και σε όλους τους συνπολίτες μας,η Νέα χρονιά να είναι για όλους ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ. με υγεία, μετάνοια;, φωτισμό, υπομονή, αισιοδοξία και ΧΑΡΑ.