menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΜΕΓ. ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Κάποιοι συνάνθρωποί μας θα περάσουν και τις ημέρες της  Μ. Εβδομάδας μέσα σε κάποιους απαράκλητους χώρους κράτησης της Πατρίδος μας.  Και είναι αλήθεια πως τις μέρες των εορτών  νοιώθουμε την ανάγκη να τις ζήσουμε με την οικογένειά μας. Αυτό  ζουν οι Έλληνες ως μια παράδοση αιώνων. Οι ευλαβείς χριστιανοί, ιδιαιτέρως τις άγιες ημέρες των Παθών και της Αναστάσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, επιθυμούν να ζήσουν πνευματικά συμμετέχοντες στις ιερές ακολουθίες της Εκκλησίες μας. Δυστυχώς, οι φυλακισμένοι δεν θα έχουν κι εφέτος  αυτή τη δυνατότητα. Ούτε την οικογένειά τους να χαρούν, αλλά και ούτε στην Εκκλησία να πάνε.
Στις φυλακές της περιοχής μας και στα κρατητήρια των αστυνομικών Τμημάτων κρατούνται πάνω από τριακόσιοι (350) άνθρωποι και μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες κράτησης. Άνδρες, γυναίκες, νέοι, έφηβοι, ξένοι και Έλληνες, βρίσκονται στοιβαγμένοι μέσα σ’ αυτούς τους χώρους που τους χαρακτηρίζει τη απελπισία, η ανέχεια, η υπερένταση, ο θυμός, η αναμονή της επόμενης ημέρας  και η απομόνωση. Ο «Ε», βέβαια, μεριμνά πάντοτε για όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας. Ιδιαίτερα τις άγιες αυτές ημέρες έχει προγραμματίσει διάφορες εκδηλώσεις συμπαραστάσεως και ενισχύσεως των εγκλείστων.
Η Τοπική μας Εκκλησίας μεριμνά ιδιαιτέρως και για την ποιμαντική διακονία των εγκλείστων. Σε κάθε φυλακή και σε κάθε κρατητήριο υπάρχουν Ιερείς, ευλογημένοι ορθόδοξοι πατέρες,  που διακονούν αθόρυβα, προσφέροντας τη θ. Χάρη, την ελπίδα και τη χαρά στους εγκλείστους. 
1.     Στο Ε.Κ.Κ.Ν. Βόλου (φυλακή ανηλίκων Βόλου) διακονούν δύο  (2) ιερείς: ο π. Ελευθέριος και ο π. Αλέξανδρος
2.      Στο Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβετείας (φυλακές Κασσαβετείας) διακονούν τρεις (3) ιερείς: ο π. Χρήστος, ο π. Σταύρος και ο π. Ευστάθιος.
3.      Στα κρατητήρια των Αστυν Τμημάτων Βόλου και Ν. Ιωνίας και στο Λιμεναρχείο Βόλου: ο π. Θεόδωρος
4.      Στα κρατητήρια του Αστ. Τμήματος Αλμυρού ο π. Χρήστος.
5.      Στο ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων: ο π. Χρήστος και μια ομάδα εθελοντών του «Ε».  

Σε όλους αυτούς τους χώρους, στο μέτρο του δυνατού, θα πραγματοποιηθούν διάφορες
εκδηλώσεις (τέλεση κάποιων ιερών ακολουθιών, Εξομολόγηση, Θ. Λειτουργία, Ευχέλαιο, εορταστικές επισκέψεις κ.α.) για να νοιώσουν κι εκείνοι πως είναι άνθρωποι.  
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ.  

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου