menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ»


14 Δεκεμβρίου 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ


     Ο  Σύλλογος  Συμπαραστάσεως  Κρατουμένων  Βόλου « Ο Εσταυρωμένος  »   αναγνωρίστηκε από την Πολιτεία, ως Φιλανθρωπικό Σωματείο, το 1996. 

   Δραστηριοποιείται στην περιοχή μας δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια, υπό τις ευλογίες του Επισκόπου μας, και έχει στο ενεργητικό του μία ευλογημένη και θεάρεστη πορεία. 
       Συμπαραστέκεται αθόρυβα και συστηματικά σε κάθε αναγκεμένο συνάνθρωπό μας μέσα και έξω από τις φυλακές, ανεξαρτήτως φυλής, εθνότητας, θρησκείας, φύλου και ηλικίας. 
   Οι κοινωνικές ομάδες που διακονούνται από τον "Ε" είναι οι εξής: ΑΠΟΡΟΙ κρατούμενοι, αποφυλακισθέντες, τα μέλη των οικογενειών τους, μετανάστες, φυγόποινοι, άστεγοι, μονογονεϊκές οικογένειες, κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, τσιγγάνοι κ.α. 


Εκδήλωση στη φυλακή Κασσαβετείας 

        Βοήθησε   και  βοηθά  στη   βελτίωση   των   συνθηκών  κράτησης  στα  δύο σωφρονιστικά   Καταστήματα  του  Ν.  Μαγνησίας, στα  κρατητήρια  της  πόλεώς μας, δημιούργησε βιβλιοθήκη, αίθουσα εκδηλώσεων, ειδικές ντουλάπες για να εφοδιάζει με ρουχισμό και όλα τα είδη που έχουν ανάγκη οι κρατούμενοι.

Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση για τα 150 τσιγγανόπουλα του Αλιβερίου Ν. Ιωνίας 

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις μας 

    Οι 135 εθελοντές του διακονούν: στις δύο φυλακές της περιοχής μας, τα κρατητήρια, στα δικαστήρια, στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, στους χώρους των αστέγων, στη "Διακονία", στο Κέντρο Υποδοχής Κρατουμενων, στο Παράρτημά μας "ΚΑΤΑΦΥΓΗ" στην πόλη του Αλμυρού κ.α. 

Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου 


   Πραγματοποιεί μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις,  εντός και εκτός των  Φυλακών, με τη συμμετοχή επωνύμων καλλιτεχνών, θεατρικών συνόλων, μουσικών συγκροτημάτων και πολυμελών χορωδιών, ενισχύει τα σχολεία των φυλακών, προσφέρει μηνιαία και έκτακτα οικονομικά βοηθήματα στις οικογένειες των κρατουμένων, σε αποφυλακισθέντες, αστέγους και τσιγγάνου

Η Ραδιοφωνική μας εκπομπή.

          Τακτοποιεί  διάφορες  εκκρεμότητές  τους,   αποφυλακίζοντας  (για μικροποσά) κάποιους  από αυτούς, τους  προσφέρει φιλοξενία για λίγες ημέρες  και  τους  εξασφαλίζει  ευκαιρίες  για   εργασία. Λειτουργεί δε δυο μικρούς ξενώνες στην πόλη του Βόλου.

       Σε καθημερινή βάση, με τη βοήθεια των εθελοντών, λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ», όπου πολλοί συνάνθρωποί μας βρίσκουν καταφύγιο, ενώ δέκα ιερείς έχουν στελεχώσει το έργο της ποιμαντικής μέριμνας των φυλακών.

        Ακόμη, ενισχύει, σε μηνιαία βάση, τα  φιλόπτωχα ταμεία  των  δυο  φυλακών του Νομού μας, αποστέλλοντας χρήσιμα είδη, όπως είδη  ένδυσης, υπόδησης, είδη καθαριότητος, σχολικά είδη, τηλεκάρτες κ.α.
          Διαθέτει και λειτουργεί κάποιους χώρους φιλοξενίας αστέγων.
         


Συμπαράσταση στους πρώτους λαθρομετανάστες

       Τέλος, προσφέρει ένα πλήθος λατρευτικών ευκαιριών. Αγιογράφησε ολόκληρο το εκκλησάκι του Αγίου Ελευθερίου στην Κασσαβέτεια, αγιογράφησς το Ιερό Βήμα  του  ομωνύμου  ναού  του Ειδικού Καταστήματος  Κράτησης  Νέων  Βόλου, τοποθέτησε προκατασκευασμένο Ναό του Αγίου Νικολάου του Πλανά  στο  χώρο  του ποιμνιοστασίου της Κασσαβέτειας  και ένα κελί της πτέρυγας ανηλίκων το μετέτρεψε σε Ναό του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου.


Ο Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών, της Ι. Μ. Δημητριάδος,
"Δ Ι Α Κ Ο Ν Ι Α"  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ 







Οι εθελοντές του Συλλόγου μας είναι η ψυχή όλης της δραστηριότητός του

       Δεν επιχειρούμε, βέβαια, εδώ μια εξιδανίκευση  της  κατάστασης.     Όλα αυτά προϋποθέτουν πολύ κόπο, χρόνο από την προσωπική ζωή των εθελοντών – κληρικών και λαϊκών – κα ψυχολογική πίεση. Το πιο βαρύ που καλούνται να αντιμετωπίσουν είναι η εκμετάλλευση από την πλευρά διαφόρων που προσέρχονται στο Σύλλογο και απαιτούν, χωρίς να δικαιούνται, συνεχή οικονομική βοήθεια. Η άρνηση συνεπάγεται συχνά προσβλητική και βίαιη συμπεριφορά. Ούτε και είναι δυνατόν να ικανοποιούνται όλα τα αιτήματα. Ο Σύλλογος ενισχύεται οικονομικά, υλικά και ηθικά μόνο από ιδιώτες και όχι από δημόσιο φορέα. Μακάρι να είχαμε περιθώριο για μεγαλύτερες παροχές.
 ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Ο "Ε", ΔΙΑΚΟΝΕΊ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ 
ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ..
Δεν υπάρχει δυνατότητα ν' ασχοληθεί με τα προβλήματα άλλων φυλακών κ.λ.π.

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου