menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Βραβείο στις ΗΠΑ για δέκα μικρούς Ρομά.

Οι μικροί Ρομά με τον αρχιμανδρίτη της Μητρόπολης Σταυρουπόλεως και Νεαπόλεως Αθηναγόρα









Οι μικροί Ρομά με τον π. Αθηναγόρα       αρχιμανδρίτη της Ι. Μ. Σταυρουπόλεως και Νεαπόλεως 

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν πήγαιναν ούτε στο σχολείο, καταδικασμένα να ζουν στην ανέχεια ενός γκέτο, όπου η συνήθης διέξοδος ήταν η παρανομία. Σήμερα είναι αριστούχοι μαθητές, αποτελούν την Ομάδα Ρομποτικής του Δενδροποτάμου και ετοιμάζονται να ανοίξουν τα «φτερά» τους για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου στις 21 Απριλίου θα τιμηθούν για το καινοτόμο ρομπότ που κατασκεύασαν με τα χέρια τους.
Η ψυχή πίσω από αυτή την εντυπωσιακή μεταβολή ακούει στο όνομα Αθηναγόρας. Ο αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητρόπολης Σταυρουπόλεως και Νεαπόλεως, ο οποίος εδώ και οκτώ χρόνια έχει δημιουργήσει τον «Φάρο του Κόσμου», μια αγκαλιά, που προσφέρει φαγητό, μόρφωση, απασχόληση και ελπίδα στα παιδιά του Δενδροποτάμου, δεν κρύβει τη χαρά και την υπερηφάνειά του.
«Οταν αυτά τα παιδιά κλήθηκαν να δείξουν το δημιούργημά τους, ολοκλήρωσαν την αποστολή 15 λεπτά νωρίτερα από μαθητές ιδιωτικών σχολείων. Κάποιοι πρόσεξαν το πιο σκούρο δέρμα τους και ρωτώντας έμαθαν πως είναι Ρομά», είπε στο «Εθνος» και προσέθεσε: «Μεγάλη αμερικανική εταιρεία κάλεσε την ομάδα για να την τιμήσει στο Σεντ Λούις. Στο μεταξύ, έγινε και ο πανελλήνιος διαγωνισμός, όπου τα παιδιά πήραν το ένα από τα τρία μεγάλα βραβεία».
Την ξεχωριστή αυτή δημιουργική παρέα επισκέφθηκε χθες η υποψήφια για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά», Νιόβη Παυλίδου. «Αυτά τα παιδιά θα αλλάξουν την ιστορία του Δενδροποτάμου», δήλωσε εντυπωσιασμένη, όταν οι μαθητές της παρουσίασαν το δημιούργημά της με θέμα «Τα σεισμογενή ρήγματα».
Στο πλαίσιο της γενικής ιδέας του παγκόσμιου διαγωνισμού, που είναι οι φυσικές καταστροφές, η Ομάδα δημιούργησε ένα ρομπότ που γεφυρώνει τα σεισμογενή ρήγματα, προκειμένου να μεταφερθούν με ασφάλεια οι κάτοικοι της πληγείσας περιοχής.
«Μόνο οι σπουδές και η ένταξη σε μια διαφορετική κοινωνία θα δώσει διεξόδους στα παιδιά του Δενδροποτάμου, γιατί μόνο με τη μόρφωση και τη μελλοντική τους επαγγελματική αποκατάσταση θα καταφέρουν να ξεφύγουν από τη μοίρα στην οποία είναι καταδικασμένα», επισήμανε η κυρία Παυλίδου.
Β. ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"
Ένας ορθόδοξος παπάς
μπορεί και κάνει θαύματα σήμερα στην ενορία του 
συνδυάζοντας: την έμπρακτη αγάπη με την προσευχή!!!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ π. Αθηναγόρα. 
Συνέχισε να μας φωτίζεις με το αγνό σου. παράδειγμα. 
Συγχαρητήρια 
Άγιε Σταυρουπόλεως για τη ποιότητα των ιερέων σου. 
π. Θ. Μ.

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου