menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

"7.850 μέρες φιλοξενίας αστέγων στους πέντε ξενώνες του Εσταυρωμένου" (ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ 16/12/2014)

Είκοσι χρόνια συμπληρώνει ο Σύλλογος που αγκαλιάζει περισσότερους από 2.000 ανθρώπους
Είκοσι χρόνια προσφοράς συμπληρώνει ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος» που προσέφερε περισσότερες από 7.850 μέρες φιλοξενίας στους πέντε ξενώνες που διατηρεί, με τη συνδρομή 145 περίπου εθελοντών.


Με αφορμή τη χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Ελευθερίου, στο πλαίσιο της μέρας του φυλακισμένου, ο πρόεδρος του Συλλόγου π. Θεόδωρος Μπατάκας, αναφέρθηκε στο ευρύ έργο που αναπτύσσεται.
Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι γίνονται αποδέκτες της προσφοράς του «Εσταυρωμένου», που αγκαλιάζει φυλακισμένους, αποφυλακισθέντες, τις οικογένειές τους, αστέγους, απόρους, μονογονεϊκές οικογένειες και ιδρύματα.
Η δράση του «Εσταυρωμένου» εκτείνεται στις φυλακές Βόλου, Κασσαβέτειας, το Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων, τα κρατητήρια της περιοχής μας, αλλά και τις φυλακές ανά την Ελλάδα, όπου υπάρχει ανάγκη βοήθειας.
Το δεύτερο σκέλος της προσφοράς του Συλλόγου είναι το Κέντρο Υποδοχής Κρατουμένων και Αποφυλακισθέντων όπου «ουσιαστικά γίνονται οι συνεντεύξεις των ανθρώπων αυτών, ακούμε τα προβλήματά τους και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους βοηθήσουμε» επισημαίνει ο π. Θεόδωρος.
Το τρίτο κομμάτι είναι η διακονία, ο Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών όπου διανέμονται σε απόρους ρούχα, παπούτσια, κλινοσκεπάσματα και ό,τι άλλο χρειάζεται. «Τα συγκεκριμένα είδη δεν μοιράζονται μόνο σε καθημερινή βάση σε οικογένειες ή σε μεμονωμένα άτομα. Από κει αντλούν υλικό φυλακές, κρατητήρια, Ιδρύματα, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Νοσοκομείο, Γηροκομείο, Ορφανοτροφείο πολλές φορές, Ασπρες Πεταλούδες, Κέντρα Υγείας, Φιλόπτωχα ταμεία, Μοναστήρια, όπου υπάρχει ανάγκη συνδράμουμε. Δεν περιμένουμε να μας καλέσουν και να μας ζητήσουν βοήθεια» επισημαίνει ο πρόεδρος του Εσταυρωμένου.
Παράλληλα ο «Εσταυρωμένος» φιλοξενεί ανθρώπους που έχουν ανάγκη από στέγη από το 2009 μέχρι σήμερα. «Επίσης δίνουμε πολύ μεγάλη προτεραιότητα στη στήριξη των σχολείων των φυλακών, γιατί πιστεύουμε ότι τα σχολεία των φυλακών είναι πηγή χάριτος, χαράς, έμπνευσης, γνώσης, ξεκούρασης και ονείρων των κρατουμένων» τονίζει ο πρόεδρος του «Εσταυρωμένου».
Συγκινητική ήταν η παρουσία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «Προμηθέας» στη χθεσινή εκδήλωση, αλλά και η σημαντική στήριξη διδασκόντων, γονέων και μαθητών στο έργο του Συλλόγου. Η υπεύθυνη των Εκπαιδευτηρίων «Προμηθέας» Χριστίνα Μορφονιού, επεσήμανε από την πλευρά της ότι «αποδεχτήκαμε με χαρά την πολύ ευγενική πρόσκληση του π. Θεοδώρου, η Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας να είναι αφιερωμένη στην προσπάθεια που εδώ και χρόνια κάνει το Σωματείο στο οποίο προΐσταται ο π. Θεόδωρος». Το έμψυχο δυναμικό του «Προμηθέα» πρωτοστάτησε στη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας, ενδυμάτων, ειδών πρώτης ανάγκης και κυρίως γραφική ύλη «για το εκπαιδευτικό έργο το οποίο γίνεται για τα ανήλικα παιδιά, το οποίο είναι πολύ σημαντικό να καλυφθεί από προσφορές των μαθητών, των γονέων και ημών των εκπαιδευτικών» σημείωσε η κ. Μορφονιού.
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος τόνισε από την πλευρά του ότι «ο Εσταυρωμένος συμπαρίσταται στις ομάδες των ανθρώπων που για διάφορους λόγους νιώθουν μεγαλύτερη την κρίση και χαίρομαι διότι αυτό δεν είναι ένα έργο απλώς της Εκκλησίας, είναι όλου του λαού. Είναι σημαντικό, προσέθεσε ο Σεβασμιώτατος, ότι ο Εσταυρωμένος πρέπει να πείσει όλους τους ανθρώπους ότι μπορούν να εμπιστευτούν το έργο της Εκκλησίας και νομίζω ότι αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε τι αυτή την εποχή, είναι η εμπιστοσύνη. Οσο την έχουμε, δεν φοβάμαι, και όλα θα πάνε καλά».
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ



▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου