menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΠΓΔΜ. Στην φυλακή παραμένει ο Επίσκοπος Αχρίδας Ιωάννης λόγω έφεσης της εισαγγελίας.

      ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ               21 / 1/ 2015              
Η  Εισαγγελία των Σκοπίων  έχει καταθέσει ένσταση κατά απόφασης για την απελευθέρωση του Επισκόπου  Αχρίδος , διατηρώντας τον με τον τρόπο αυτό στη φυλακή, αναφέρει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων b92.net 
Προηγουμένως, το δικαστήριο αποφάσισε ότι, ο Επίσκοπος  θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους .
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ, το σημείο καμπής στην εκτέλεση της απόφασης ήρθε «την τελευταία στιγμή». Ο επίσκοπος εκτίει ποινή για υπεξαίρεση 250.000 ευρώ, με κατηγορίες που απαγγέλθηκαν από την  μη αναγνωρισμένη σκοπιανή Ορθόδοξη Εκκλησία (MPC).


Ο επίσκοπος Jovan Vraniskovski ήταν μέλος της σκοπιανής εκκλησίας, αλλά αργότερα προσχώρησε « στην  Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία (SPC), και τώρα είναι ο επικεφαλής της «Σερβικής Εκκλησίας στην ΠΓΔΜ» , αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Beta.
Η ανακοίνωση του γραφείου του γενικού εισαγγελέα  για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς, ανακοίνωσε  ότι πιστεύει ότι οι συνθήκες για την απόφαση της απελευθέρωσης του επισκόπου,  θα πρέπει να επανεξεταστούν, καθώς και  το «εάν οι στόχοι της χώρας  θα μπορούσαν να επιτευχθούν με την πράξη της απελευθέρωσης».
Αναφέρει επίσης ότι, η εισαγγελία διαθέτει ενδείξεις για «αλλαγή των περιστάσεων που δείχνουν ότι ο καταδικασθείς στο μέλλον μπορεί να συνεχίσει να διαπράττει εγκληματικές πράξεις, και ως εκ τούτου δεν μπορεί να δικαιολογήσει την εμπιστοσύνη που δείχνει το δικαστήριο  προς το μέρος του, με την χορήγηση της προσωρινής αποφυλάκισης».
Η γενική εισαγγελία ανέφερε σε ανακοίνωσης της στις 12 Ιανουαρίου, μετά την παραλαβή της απόφασης  ότι, «μετά από ανάλυση των περιστάσεων, καθορίζεται ότι η λύση ήταν νόμιμη», ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι «δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης ».
Η σκοπιανή Ορθόδοξη Εκκλησία, διαμήνυσε στον επίσκοπο, ότι  τώρα είναι υπέρ της αποδέσμευσης του. Μετά τη μεσολάβηση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στα τέλη του 2014, η Επιτροπή θρησκευτικής Πολιτικής ζήτησε από την  σκοπιανή κυβέρνηση να «δείξει έλεος» προς  τον επίσκοπο Vraniskovski.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, το σίγουρο είναι ότι το Κρεμλίνο δεν πρόκειται να «δείξει έλεος» στην σκοπιανή κυβέρνηση, για την συνολική στάση της στο ζήτημα αυτό, που άπτεται του ανθρωπισμού. Ο επίσκοπος βρίσκεται φυλακισμένος για μεγάλο χρονικό διάστημα με ψευδείς κατηγορίες, μόνο και μόνο επειδή ανήκει στην σερβική ορθόδοξη εκκλησία.
Μάλιστα η Σερβική εκκλησία σε ανακοίνωση της, αναφέρει  ότι «η φυλάκιση του επισκόπου αποτελεί  συνέπεια πολιτικών αποφάσεων, δηλαδή της διαφοράς μεταξύ των δύο εκκλησιών. Η Σερβική Εκκλησία δεν αναγνωρίζει την εκκλησία των Σκοπίων  ως αυτοκέφαλη».


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου