menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Πρωτοβουλία του «Εσταυρωμένου» για φιλανθρωπικούς σκοπούς και τουριστική προβολή της περιοχής


Αποψη του νησιού Παλιό Τρίκερι

Ταινία για το νησάκι Τρίκερι θα προωθηθεί και στη ρώσικη αγορά.
Καρπός συλλογικής προσπάθειας είναι το κινηματογραφικό οδοιπορικό στο νησάκι Παλαιό Τρίκερι, που δημιουργήθηκε για φιλανθρωπικούς σκοπούς, έχοντας ως παράλληλο στόχο την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, που φέρει τη σφραγίδα ευαισθησίας του προέδρου του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Εσταυρωμένος», θα προβληθεί για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό την 8η Ιουνίου, στο πλαίσιο της ναυτικής εβδομάδας, ενώ υπάρχει προοπτική να μεταγλωττιστεί και στα ρωσικά, προκειμένου να προωθηθεί στη συγκεκριμένη χώρα.
Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ


Ο «Εσταυρωμένος» συμπληρώνει αισίως είκοσι χρόνια πολύτιμης εθελοντικής προσφοράς, διοργανώνοντας σειρά εκδηλώσεων και δράσεων, με εορταστικό χρώμα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, το οποίο δημιουργήθηκε για φιλανθρωπικούς σκοπούς και συγκεκριμένα για την ενίσχυση άπορης οικογένειας.
Το διάρκειας 45 λεπτών ντοκιμαντέρ, αποτελεί «ένα οδοιπορικό που ξεκινάει από το Βόλο και φτάνει μέχρι το νησί, ενώ παράλληλα παρουσιάζουμε την ιστορία του, που εκτείνεται από τα προϊστορικά μέχρι τα σύγχρονα χρόνια» όπως αναφέρει ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, πρόεδρος του «Εσταυρωμένου», ο οποίος έλκει, σημειωτέον, την καταγωγή του από την περιοχή του Τρικερίου.
Το νησάκι όπου διαμένουν περίπου 20 κάτοικοι στη διάρκεια του χειμώνα, προσελκύει αρκετούς επισκέπτες στη διάρκεια του καλοκαιριού. Η αρχαία ονομασία του είναι Κικύνηθος και ο τίτλος του ντοκιμαντέρ είναι «Κικύνηθος το γραφικό νησάκι των Τρικέρων», δίνοντας στο θεατή τη δυνατότητα να περιηγηθεί στα αρχαιολογικά μνημεία, στη στεριά και τη θάλασσα, να γνωρίσει μια ευλογημένη περιοχή, που έχει δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης.
Το κινηματογραφικό συνεργείο βάδισε στα μονοπάτια του νησιού, πραγματοποίησε τον περίπλου της ακτογραμμής του, κατέγραψε τις ομορφιές του από θάλασσα και στεριά, την ιστορική Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Τρικεριώτισσας, και όλα τα στοιχεία που συνθέτουν το ιδιαίτερο προφίλ του. «Σκοπός μας είναι και η προβολή του νησιού, προκειμένου να δεχτεί πολλούς προσκυνητές χάρη της Ιεράς Μονής Ευαγγελιστρίας αλλά και να υπάρξει ενδιαφέρον από τους υπευθύνους για την ανάπτυξή του» υπογραμμίζει ο π. Θεόδωρος.
Στο νησάκι Παλαιό Τρίκερι υπάρχουν τουριστικές υποδομές, ξενοδοχείο, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ήσυχα γραφικά ταβερνάκια, που αποτελούν πόλο έλξης για όσους επιθυμούν ήσυχες διακοπές.
«Θεώρησα ότι είναι υποχρέωσή μου να συμβάλω στη ανάπτυξη της περιοχής από την οποία προέρχομαι και έχουμε ήδη εκδώσει δύο ντοκιμαντέρ για το Τρίκερι και τα κειμήλιά του, τα οποία χρηματοδότησε η πρώην Κοινότητα» αναφέρει ο π. Θεόδωρος, ο οποίος τονίζει παράλληλα ότι «το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ είναι το αποκορύφωμα της κοινής προσπάθειάς μας».
Είναι προφανές ότι ο «Εσταυρωμένος» διευρύνει διαρκώς το έργο του, έχοντας πάντα ως επίκεντρο τον άνθρωπο και την κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών, πολλών απόρων.
http://www.taxydromos.gr/

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου