menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΒΟΛΟΣ: ΝΕΑΡΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Υπάρχουν κάποια ιερά μνημεία στην πόλη του Βόλου που έχουν μεγάλη εκκλησιαστική και ιστορική αξία και πρέπει να τα προφυλάξουμε από κάθε καταστροφέα.  Και δε εννοώ μόνον τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Ο κάθε πολίτης θα πρέπει να τα προφυλάσσει με έννομους και διακριτικούς τρόπους. Μεταξύ αυτών των σπουδαία μνημείων, εξέχουσα θέση κατέχει και ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Νικολάου Βόλου, στον οποίο πραγματοποιούνται οι πιο επίσημες εκδηλώσεις της πόλεως.  όπως δοξολογίες, πανηγύρεις κ.λ.π. 
Κι όμως, αγαπητοί μου, αυτός ο ιερός χώρος - και ιδιαίτερα το προαύλιό του - έχει καταντήσει επικίνδυνος για τους δεκάδες πεζούς συμπολίτες μας και ξένους, ηλικιωμένους, μικρά παιδιά, μικρομάνες κ.α.   Μικρές ομάδες νεαρών (κυρίως γυμνασίου και λυκείου) τον έχουν κάνει στέκι τους και με τις ανάρμοστες συμπεριφορές τους προβληματίζουν όλους εκείνους που βρίσκουν λίγη ξεκούραση στα περίτεχνα με διακοσμητικά τούβλα παγκάκια. 

Με τα   σκέιτμπορντς δημιουργούν κάθε απόγευμα θόρυβο και καταστρέφουν τα μαρμάρινα σκαλοπάτια του Ναού, ξηλώνουν ό,τι βρουν μπροστά τους ή μεταφέρουν από αλλού διάφορες κατασκευές (ξύλινες, μεταλλικές κ.α.) ή μεγάλα κιβώτια ή ξηλώνουν ξύλινα εξαρτήματα και διακοσμητικά τούβλα από τα πεζούλια του προαυλίου με σκοπό να υπερπηδήσουν τα τεχνικά εμπόδια που δημιουργούν οι ίδιοι με τα υλικά αυτά. Οι ιερείς του Ναού και άλλοι συμπολίτες τους υπέδειξαν  πολλές φορές να σεβαστούν τον ιερό χώρο, αλλά εισέπραξαν ειρωνείες, κοροϊδίες, βωμολοχίες και χλευασμό. Μετά από τέτοιες υποδείξεις ξέσπασαν στους τοίχους και στους κίονες του Ναού γράφοντας διάφορα αισχρά συνθήματα με σπρέι και μαρκαδόρους. Τώρα τελευταία προχώρησαν και σε νέες ανάρμοστες πράξεις. Έχουν κρεμάσει από καλώδιο της ΔΕΗ - που ενώνει το Ναό με κάποιον στύλο -  παλιά παπούτσια, ξύλα και άλλα υλικά, τα οποία δημιουργούν θλίψη για κάθε άνθρωπο που σκέπτεται λογικά. Αυτή την εικόνα βλέπουν και οι δεκάδες τουρίστες που επισκέπτονται τον Ναό και κουνούν το κεφάλι τους...

Καταθέτουμε με πόνο αυτό το γεγονός και το γνωστοποιούμε στα ΜΜΕ και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες της πόλεως για να σταματήσει αυτό το κακό. Πρέπει να υπάρξει κάποιο φρένο. Ναί, συμφωνούμε πως είναι παιδιά και θέλουν να παίξουν, αλλά όχι όμως και να καταστρέφουν δημόσια περιουσία! Στον χώρο αυτό έχουν δημιουργηθεί και ατυχήματα με παιδάκια και ηλικιωμένους και είναι κρίμα αυτό το κεντρικό σημείο της  πόλης μας να έχει γίνει χώρος ... εκτόνωσης κάποιων ασυνείδητων νεαρών. Και το επισημαίνουμε αυτό, διότι τα βράδια η ... εκτόνωση γίνεται και με άλλους τρόπους (αλκοόλ, τσιγάρα, ναρκωτικά και άλλα που ντρεπόμαστε να τα ονοματίσουμε). Κάθε πρωί όλοι οι νάρθηκες του Ναού γίνονται ένας μεγάλος  σκουπιδότοπος από τα ...αξεσουάρ της εκτόνωσης (σύριγγες, μπουκάλια, προφυλακτικά, χαρτιά, πέτρες, τούβλα, αποτσίγαρα, σακούλες, τενεκεδένια παντός είδους κ.α. ). Ας έλθουν οι δημοσιογράφοι κάποιο πρωινό - πριν καθαρίσουν οι νεωκόροι του Ναού - να φωτογραφίσουν τον χώρο και να κοινοποιήσουν το γεγονός αυτό. 

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. 

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου