menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

"Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" και στον Ξενώνα "ΦΙΛΥΡΑ" του Βόλου

Τέσσερις εθελοντές του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" και του Σταθμού Πρώτων Βοηθειών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος "ΔΙΑΚΟΝΙΑ", με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δ.Σ., επισκέφθηκαν σήμερα (22/10/2015) τον ξενώνα "ΦΙΛΥΡΑ", της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, και παρέθεσαν δείπνο στους τροφίμους.
"Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", έχει συμπεριλάβει στην μέριμνά του και αυτούς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από την έμπρακτη αγάπη των συμπολιτών τους, που εκφράζεται με τις επισκέψεις, την υλική και ψυχολογική συμπαράσταση και πάνω απ' όλα με την παρέα, έστω και για λίγη ώρα. Συνήθως, αυτά τα πρόσωπα έχουν εγκαταλειφθεί από τους δικούς τους ανθρώπους και βρίσκουν στοργή και αγάπη στο προσωπικό του Ξενώνα και στους εθελοντές που έχουν περίσσεια αγάπη.
Οι τρόφιμοι του Ξενώνα, υποδέχτηκαν με αγάπη και ενθουσιασμό τους εθελοντές του "Ε", συζήτησαν μαζί τους, δείπνησαν  όλοι μαζί, τραγούδησαν και έφυγαν χαρούμενοι, με την υπόσχεση πως η επίσκεψη θα επαναλειφθεί. Η "Διακονία", τους τροφοδοτεί κατά καιρούς με διάφορα είδη ένδυσης, υπόδησης κ.α. 
"ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ"

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ.

Ο Ξενώνας «ΦΙΛΥΡΑ» του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Ψυχαργώς του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2000 στο Βόλο. Ο Ξενώνας φιλοξενεί  άτομα με ψυχικές διαταραχές (20 ως 60 ετών) και στόχος της λειτουργίας τουείναι να προσφέρει στους φιλοξενούμενους υψηλή ποιότητα σωματικής και ψυχικής υγείας, συμμετοχή σε δραστηριότητες καθημερινής ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, σχεδιασμός συνεργασίας με την οικογένεια και την κοινότητα και συντονισμού της συνεργασίας μ΄ άλλες υπηρεσίες.
Το κτίριο βρίσκεται μέσα στο κοινωνικό ιστό της πόλης και κοντά στη θάλασσα. Είναι διαρρυθμισμένο έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των ενοίκων του για δραστηριότητες καθημερινής διαβίωσης, ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες.
http://ghv.gr/

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου