menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ επισκέφθηκε όλους τους χώρους κράτησης της περιοχή μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επισκέφθηκε σήμερα (21/12/2015) όλους τους χώρους κράτησης της περιοχής μας, επ' ευκαιρία της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων, συνοδευόμενος από τον π. Θεόδωρο Μπατάκα, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Σ.Σ.Κ. "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" και πολλούς εθελοντές του Συλλόγου και του Σταθμού Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος "ΔΙΑΚΟΝ ΙΑ".

Ο Σεβ. στις 10 το πρωί παρακολούθησε μια ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική εκδήλωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβετείας, την οποία είχαν ετοιμάσει οι μαθητές κρατούμενοι υπό την καθοδήγηση των δασκάλων και των καθηγητών των σχολείων της φυλακής. Στη γιορτή συμμετείχε και η χορωδία του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου. Το κεντρικό σημείο της γιορτής ήταν η παρουσίαση ενός υπέροχου θεατρικού έργου με θέμα τον Άγιο Βασίλειο. Ο Σεβασμιώττος είχε την ευκαιρία να απευθυνθεί εμπνευσμένο πατρικό λόγο με πολλά ελπιδοφόρα μηνύματα. Στο τέλος, διανεμήθηκαν ατομικά δέματα προς όλους τους κρατούμενους, που προσέφεραν οι ενορίες της Μητροπόλεώς μας και ετοίμασαν οι εθελοντές του "Ε". 

Την 11η πρωϊνή ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, όπου παρακολούθησε την εορταστική εκδήλωση που πραγματοποίησαν οι αλλοδαποί κρατούμενοι μαθητές της Φυλακής. Απήγγειλαν διάφορα κείμενά που έγραψαν οι ίδιοι και τραγούδησαν με την συνοδεία μουσικών οργάνων. Η γιορτή έγινε σε κάποιο διάδρομο της φυλακής, αφού δεν υπάρχει άλλος χώρος για να φιλοξενήσει τέτοιου είδους εκδηλώσεις, παρουσία των κληρικών μας που διακονούν στο κατάστημα και πολλών εργαζομένων. Μετά το πέρας της γιορτής διανεμήθηκαν τα ατομικά χριστουγεννιάτικα δέματα σε όλους τους κρατουμένους. 

Στις 12 το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας επισκέφθηκε τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος της Ν. Ιωνίας και συνομίλησε με τους φυλακισμένους, στους οποίους προσέφερε γλυκίσματα και την εικόνα της Θεοτόκου. Στη συνέχεια, ομίλησε σε μια έκτακτη σύναξη των αστυνομικών της Αστυνομικής Διευθύνσεως Μαγνησίας, τους απηύθυνε πατρικούς λόγους και τους διένειμε μια ευλογία ευχόμενος "καλά Χριστούγεννα".



Κάθε χρόνο αυτές τις άγιες ημέρες ο "Ε" βράβευε τους επιμελέστερους μαθητές των σχολείων των φυλακών προσφέροντας ειδικά δώρα και χρηματικά έπαθλα. Φέτος βράβευσε 84 κρατούμενους μαθητές των σχολείων προσφέροντας σε όλους από ένα ζεύγος αθλητικά υποδήματα. Με τον τρόπο αυτό βραβεύτηκε η προσπάθεια όλων των νέων που παρακολουθούν ανελλειπώς τα μαθήματα των σχολείων της φυλακής. Ο Μητροπολίτης προσέφερε και προς όλους τους εκπαιδευτικούς μια Κ. Διαθήκη. 




▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου