menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό της πόλης μας το επετειακό αφιέρωμα που ετοίμασε η θεατρική ομάδα του 2ου Λυκείου Βόλου

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό της πόλης μας το επετειακό αφιέρωμα που ετοίμασε η θεατρική ομάδα του 2ου Λυκείου Βόλου και αφιέρωσε στον Σύλλογο της Τοπικής μας Εκκλησίας «Εσταυρωμένος» -  με την πολύτιμη δράση  εντός και εκτός φυλακών -  καθώς και στους ακαταπόνητους και σεμνούς  εθελοντές του. Το αφιέρωμα που παρουσιάστηκε το Σάββατο 26 Μαρτίου 2016, στη ζεστή αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος, περιλάμβανε την παράσταση «Ξύπνα ραγιά», διασκευή του  θρυλικού έργου «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», του Ιάκωβου Καμπανέλλη, προσαρμοσμένη στη σχολική πραγματικότητα. Η ίδια ομάδα  χάρισε και τέσσερις παραδοσιακούς χορούς. Τιμήθηκε έτσι ο ξεσηκωμός του Γένους ενάντια  στην οθωμανική σκλαβιά και με τα σατιρικά αλλά και δραματικά του  επεισόδια αναδείχτηκαν  σημαντικές στιγμές του  Ελληνικής βίου.  Το έργο αυτό είναι ένα "εναλλακτικό" βιβλίο Ιστορίας και υψηλή μαθητεία ζωής. Με διαλόγους καταπληκτικούς και χιούμορ καυστικό παιδαγωγεί με μηνύματα και αξίες διαχρονικές. Οι θεατές απόλαυσαν την όλη διαδικασία, κάνοντας ταυτόχρονα μάθημα Ιστορίας με τρόπο βιωματικό.
Στην  εκδήλωση συμμετείχε  και το Σχολείο Του Κέντρου Κράτησης Βόλου, που είναι παράρτημα του 6ου Γυμνασίου Βόλου. Ο «Ε χρηματοδότησε  την έκδοση ενός λευκώματος με έργα των κρατουμένων μαθητών, με την ισχυρή αρωγή των καθηγητών τους. Οι προσπάθειες των έγκλειστων παιδιών  να εκφράσουν τα συναισθήματά τους με ένα μολύβι ή με ένα πινέλο  είναι ανάσα ζωής. Και ενώ είναι τις περισσότερες φορές απαίδευτοι, χωρίς γνώσεις, βιώματα και ερεθίσματα από το περιβάλλον τους σχετικά με αυτή τη μορφή τέχνης, όταν κρατήσουν στα χέρια τους το μολύβι και αρχίσουν να χαράζουν τις πρώτες γραμμές, τότε ανακαλύπτουν ένα ολόκληρο κόσμο ανεξερεύνητο, γοητευτικό, ένα κόσμο που δεν χρειάζεται να γνωρίζεις άλλη γλώσσα για να τον κατανοήσεις, για να επικοινωνήσεις και να δημιουργήσεις. Η παρουσίαση των έργων αυτών από τους καθηγητές τους αλλά και των εμπειριών τους στον δύσκολο αυτό χώρο συγκίνησαν ιδιαίτερα το κοινό της εκδήλωσης.

Ο «Ε» ευχαρίστησε τον Διευθυντή και τον Σύλλογο Καθηγητών του 2ου  Λυκείου για την προσφορά τους στη Διακονία και χάρισε από ένα λεύκωμα στους  ταλαντούχους μαθητές της θεατρικής ομάδας.








 


Ο καρπός της αγάπης των συμμετεχόντων στην εκδήλωση






▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου