menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΒΟΛΟΣ: Μια μεγάλη και... "ΜΑΥΡΗ" έκπληξη...

Μια μεγάλη και... "ΜΑΥΡΗ" έκπληξη περίμενε σήμερα (30/5) το πρωί τους Βολιώτες που περνούσαν από την εμπορική οδό της πόλεως, την Ερμού. Αντικρίζοντας τη δυτική πλευρά του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, είδαν να κρέμεται από τη στέγη ένα μαύρο πανό με μεγάλα λευκά γράμματα. Οι διαστάσεις του ήταν μεγάλες και κάλυπτε ολόκληρη την κεντρική πύλη. Ξεκινούσε από την στέγη και έφθανε μέχρι τα μαρμάρινα σκαλοπάτια της εισόδου. 

Κάποιοι ανεγκέφαλοι συνάνθρωποί μας - που ανήκουν σε ακραίους χώρους - τόλμησαν την προηγούμενη νύκτα να αναρριχηθούν στην στέγη του Ιερού Ναού με σκοπό να στήσουν ολόκληρη αυτή την άκομψη και υβριστική επιγραφή χωρίς να σεβαστούν τον Ιερό αυτό χώρο, αλλά και την ευαίσθητη παλαιά κεραμοσκεπή, στην οποία προξένησαν και ζημιές. 

Τα συνθήματα  που πρόβαλλαν ήταν υβριστικά και τα απηύθυναν - μεταξύ των άλλων - και εναντίον της Εκκλησίας "των παπάδων", που βοηθούν έμπρακτα τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στις καθημερινές τους ανάγκες. Πιστεύουν πως και η Εκκλησία μας βοηθά στην διατήρηση του φράκτη που εμποδίζει τους μετανάστες να κινηθούν προς την ελευθερία. 

Δυστυχώς, όσοι δεν έχουν τη χάρη του Θεού μέσα τους βλέπουν πάντοτε αρνητικά όλες τις ευεργετικές ενέργειες και παρεμβάσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας προς τους αναγκεμένους συνανθρώπους μας. Όλοι αυτοί, πέφτουν στην ίδια πλάνη που έπεσαν και οι Ιουδαίοι, την εποχή που περπατούμε ανάμεσά μας ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός. Και ενώ ήσαν αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες των θαυμάτων του Χριστού, διακήρυτταν αναιδώς πως όλα αυτά τα υπερφυσικά θαύματα τα πραγματοποιούσε με τη δύναμη του Σατανά και μάλιστα σε ημέρα που "απαγόρευε" ο Νόμος, το Σαββάτο. 

Τι να πει κανείς! 
Κάποιοι έχουμε χάσει το μέτρο και τη λογική μας. 
Αντί να ευχαριστούμε το Θεό και να ευγνωμονούμε την Εκκλησία Του, που στηρίζει καθημερινά και εμπράκτως χιλιάδες πεινασμένους ανθρώπους, την κατηγορούμε για το φιλάνθρωπο έργο της!!!

Η Ορθόδοξη Εκκλησία, θα είναι πάντοτε κοντά στον άνθρωπο. Κύριος σκοπός και διακονία της είναι να γνωρίσει τον Χριστό στους ανθρώπους για να γίνουν μέλη της Βασιλείας Του. Ταυτόχρονα, δεν κλείνει τα μάτια της μπροστά στο δράμα ακόμη κι εκείνων που δεν την δέχονται ή ακόμη και την πολεμούν (φανερά ή κρυφά). Ευεργετεί και τους αλλόθρησκους και τους άπιστους χωρίς να κάνει προσηλυτισμό.

Αυτό μας δίδαξε ο Χριστός, ο άγιοι Απόστολοι και οι θεοφόροι πατέρες μας και αυτή είναι η πρακτική της Εκκλησίας εδώ και αιώνες.  
π. Υάκινθος

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου