menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΟΙΩΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ

Μία ακόμη εκδήλωση αγάπης και συμπαράστασης για τους κοινωνικά ευαίσθητους και αναγκεμένους συνανθρώπους μας πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης (30 Αυγούστου 2016) ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ». Συγκεκριμένα, ο «Ε» προσέφερε μια ακόμη ευκαιρία ψυχαγωγίας για  στους τροφίμους του Ξενώνα «ΦΙΛΥΡΑ» (της ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου) πραγματοποιώντας μία απογευματινή εκδήλωση στην αυλή ενός παραθαλάσσιου εξοχικού κέντρου του Βόλου.  Το ψυχαγωγικό απογευματινό περιελάμβανε: φιλική επικοινωνία με τους συνεργάτες του Συλλόγου, τραγούδια και προσφορά κεράσματος (καφέ, αναψυκτικά, χυμοί και γλυκίσματα). Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε ήταν ξεχωριστή, διότι κυριαρχούσε η χαρά και το χαμόγελο που τόσο λείπει και απ’ αυτούς τους ανθρώπους που βιώνουν τη μοναξιά και την εγκατάλειψη. Η συγκίνηση αποκορυφώθηκε, όταν στο τέλος της εκδήλωσης ο Υπεύθυνος του καταστήματος αρνήθηκε να παραλάβει τα χρήματα του λογαριασμού από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του «Ε». Συγκινήθηκε με την πρωτοβουλία των ανθρώπων της Εκκλησίας και θέλησε να αναλάβει ο ίδιος όλα τα έξοδα της δίωρης φιλοξενίας. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ευχαρίστησαν  τον καταστηματάρχη για την ευγενική του χειρονομία και του ευχήθηκαν από καρδιάς: ο Θεός να τον ευλογεί και να τον ενισχύει στη ζωή του. Ευτυχώς, δεν έχουν λείψει ακόμη οι άνθρωποι της προσφοράς. Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν: δεκατρείς τρόφιμοι του "ΦΙΛΥΡΑ", με επικεφαλής μια κοινωνική λειτουργό, και τέσσερις εθελοντές του "Ε" με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του "Ε".
Ο «Ε», έχει συμπεριλάβει στη μέριμνά του και τους ψυχιατρικά ασθενείς που παλεύουν με το δικό τους τρόπο με σκοπό την ομαλή κοινωνικοποίησή τους με την πολύτιμη βοήθεια και καρδιακή αγάπη των λιγοστών εργαζομένων στον Ξενώνα «ΦΙΛΥΡΑ». Οι άνθρωποι του «Ε» έχουν πραγματοποιήσει αρκετές εκδηλώσεις προς ενίσχυση και των ανθρώπων αυτών:  συνεστιάσεις – εντός και εκτός του Ξενώνα – προσκυνηματική εκδρομή με λεωφορείο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, προσφορά ενδυμάτων και υποδημάτων, επισκέψεις κ.α.
Αυτές οι μικρές, αλλά ευλογημένες και αναγκαίες ευκαιρίες, που πραγματοποιούνται και εντάσσονται στο πλαίσιο της ποιμαντικής προσπάθειας της Τοπικής μας Εκκλησίας, προσφέρουν μεγάλη χαρά και ενίσχυση στους ανθρώπους αυτούς. Αυτοί οι αδελφοί μας είναι  πιο ευάλωτοι και πιο μόνοι, διότι καλούνται να ζήσουν μέσα σε μια δύσκολη καθημερινότητα που χαρακτηρίζεται από τη ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ των ανθρώπων που έχουν την τάση να απομονώνουν και να περιθωριοποιούν όλους εκείνους  θεωρούνται...  ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ και...

Κι όμως, αυτές οι ανθρώπινες και φιλικές εκδηλώσεις προσφέρουν την ευκαιρία στους νέους αυτούς να νοιώσουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ...  Να νοιώσουν πως όλοι είμαστε παιδιά του Θεού και ως εκ τούτου αδέλφια μεταξύ μας, με την ίδια αξία και την ίδια τιμή.

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου