menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Ο "Εσταυρωμένος", προσέφερε 175 κουβέρτες σε χώρους κράτησης και φιλοξενίας ασθενών

Αυτοκίνητο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Βόλου (φυλακή Βόλου)
φόρτωσε μια ικανή ποσότητα κλινοσκεπασμάτων από το ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος με σκοπό την ενίσχυση των φυλακισμένων.
........................................................................................................................................................................

Το Νοέμβριο του 2015, με εγκύκλιό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κάλεσε το χριστεπώνυμο ποίμνιο της τοπικής μας Εκκλησίας να προσφέρει κουβέρτες για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων εκείνων που κρυώνουν τον χειμώνα (κρατούμενοι, άστεγοι, άπορες οικογένειες, ξενώνες κ.α.). Στο κάλεσμα του Ποιμένα, ανταποκρίθηκαν αρκετοί συνάνθρωποί μας που εμπιστεύτηκαν  τον "Εσταυρωμένο" και τους συνεργάτες του. Πράγματι, κατά τον περσινό χειμώνα καλύφθηκαν οι ανάγκες των απόρων της περιοχής - τουλάχιστον, εκείνων που ζήτησαν κλινοσκεπάσματα από τον Σταθμό Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών "ΔΙΑΚΟΝΙΑ".  Όσα περίσσευσαν αποθηκεύτηκαν στο ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ (Θουκυδίδου 10) για να αξιοποιηθούν τον ερχόμενο χειμώνα (2016).


Κατά τον μήνα που διανύουμε, ο "Εσταυρωμένος" και η "Διακονία", αξιοποιώντας το υλικό πού έχουν στη διάθεσή τους, κάλεσαν τις κοινωνικές υπηρεσίες των χώρων κράτησης της περιοχής μας να δηλώσουν τον αριθμό των κλινοσκεπασμάτων που έχουν ανάγκη και στη συνέχεια έγινε η διανομή.

Κατά τον μήνα Οκτώβριο (2016), παραδόθηκαν 175 κουβέρτες σε τρείς χώρους κράτησης της περιοχής μας (2 φυλακές και κρατητήρια της αστυνομίας) και σ' ένα Ξενώνα για ασθενείς του Νοσοκομείου Βόλου.

Αξιοσημείωτο, επίσης,  είναι πως κάποιος ευαίσθητος επαγγελματίας της περιοχή μας -  που διαθέτει πλυντήριο για κουβέρτες - ανέλαβε να καθαρίσει ΔΩΡΕΑΝ 35 κλινοσκεπάσματα, τα οποία παραδόθηκαν άμεσα στον Ξενώνα "ΦΙΛΥΡΑ". Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του και του ευχόμαστε ο Θεός να τον ενισχύει στη ζωή του. Μακάρι να βρεθούν και άλλοι που θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του.
............................................................................................................................................................................
Το φορτηγάκι της Ι.Μ.Δημητριάδος τακτικά πραγματοποιεί ανθρωπιστικές αποστολές του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" - εντός και εκτός των ορίων του Νομού Μαγνησίας -   με σκοπό τη βοήθεια και τη στήριξη των αναγκεμένων  συνανθρώπων μας.

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου