menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

"Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ" έγραψε για την Ημερίδα του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"

Το προβλήματα των Ρομά αναπτύχθηκαν σε ημερίδα του «Εσταυρωμένου»
Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται από τη Μητρόπολη Δημητριάδος, προκειμένου να μείνουν στα σχολεία τα παιδιά Ρομά, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός ότι είκοσι παιδιά φοιτούν στο Γυμνάσιο. Το διαρκές ενδιαφέρον της τοπικής Εκκλησίας για τους Ρομά και τα παιδιά που αγωνίζονται να κατακτήσουν τη γνώση, υπογραμμίστηκε, μεταξύ άλλων, στη διάρκεια της ημερίδας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος», στο Πνευματικό Κέντρο, για την ενημέρωση και ενίσχυση των εθελοντών και συνεργατών του.
Στην ενημερωτική ημερίδα παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος εξήρε την προσφορά της Διακονίας και παρότρυνε για τη συνέχισή της, υπενθυμίζοντας ότι προσφέρονται, από πλευράς της Μητρόπολης Δημητριάδος, δωρεάν μαθήματα κιθάρας, βιολιού και αγγλικών, ενώ ο προπονητής της ομάδος Δημητριάς επιτελεί πολύ σπουδαίο έργο.
Ο πρόεδρος του «Εσταυρωμένου» π. Θεόδωρος Μπατάκας αναφέρθηκε στις καθημερινές δυσκολίες που υπάρχουν, ενώ αναφέρθηκε παράλληλα στην ίδρυση και λειτουργία του νέου Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ι. Μ. Δημητριάδος, που θα λειτουργεί και ως παράρτημα του «Ε» και ως προέκταση της «Διακονίας».
Η Ιουλία Τριανταφύλλου, προϊσταμένη του «Κέντρου Στήριξης Ρομά και άλλων ευπαθών ομάδων Αλιβερίου» του Δήμου Βόλου, ανέπτυξε το θέμα «Διαχείριση Ανθρωπιστικής Βοήθειας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και πληθυσμούς» και προσδιόρισε τις ομάδες αυτές. Ως τέτοιες ορίζονται εκείνες που έχουν περιορισμένη ή καθόλου πρόσβαση σε κοινωνικά και δημόσια αγαθά και στερούνται ποιότητα ζωής, όπως οι άστεγοι, οι μακροχρόνια άνεργοι, ΑμεΑ, Ρομά κ.λ.π. Οι κοινότητες των Ρομά, ειδικότερα, χαρακτηρίζονται, όπως ανέφερε η ίδια, από συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
Η τρίτη ομιλήτρια, Ειρήνη Φραγκούλη, διαμεσολαβητής στο «Κέντρο Στήριξης Ρομά και άλλων ευπαθών ομάδων Αλιβερίου» του Δήμου Βόλου, έκανε λόγο για την όξυνση των οικονομικών προβλημάτων λόγω κρίσης, επιβεβαίωσε τη δυσκολία στη συμπεριφορά ορισμένων και ανέδειξε φαινόμενα ρατσισμού που ενδημούν στην κοινωνία μας. Και οι δύο ομιλήτριες έδωσαν χρήσιμες κατευθύνσεις στο έργο του «Εσταυρωμένου».
Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιότατος, ο οποίος εξήρε την προσφορά της Διακονίας και παρότρυνε για τη συνέχισή της. Το κοινό των εξήντα ατόμων παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή όσα ακούστηκαν και επαίνεσε τη δράση του «Εσταυρωμένου», που αποτελεί «την εμπροσθοφυλακή και τη ναυαρχίδα στο φιλανθρωπικό έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας» όπως υπογράμμισε ο κ. Ιγνάτιος.
Εφημερίδα "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ" Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου