menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

ΒΟΛΟΣ: ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΒΟΛΟΥ


Το παράρτημα του 6ου Γυμνασίου Βόλου - που εδρεύει στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου  (Φυλακές Βόλου) - προσκάλεσε τον π. Θεόδωρο Μπατάκα, Πρόεδρο του Δ.Σ. του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" να επισκεφθεί τη φυλακή με σκοπό να ομιλήσει στους ανήλικους μαθητές κρατουμένους για τον εθελοντισμό. Η επίσκεψη του π. Θεοδώρου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες (Παρασκευή) το απόγευμα. Η υποδοχή που επιφύλαξαν στον φιλοξενούμενο ιερέα οι κρατούμενοι, οι εκπαιδευτικοί και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι υπήρξε θερμότατη και η συμμετοχή τους καθολική. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και ο διάλογος που ακολούθησε,  μετά την ομιλία του π. Θεοδώρου, ήταν θερμός. 

Ο ομιλητής, αφού παρουσίασε το έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας στον φιλανθρωπικό και ποιμαντικό τομέα, κλήθηκε να απαντήσει σε πολλές απορίες.  Οι ερωτήσεις των κρατουμένων ήταν εύστοχες, καθώς και το ενδιαφέρον τους για την δραστηριότητα του"ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ". Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την διανομή γλυκισμάτων και την υπόσχεση πως ο Σύλλογος θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται για όλους τους κρατούμενους. και πως θα στηρίζει κάθε θεάρεστη προσπάθεια των σχολείων των χώρων κράτησης.

Τα σχολεία των φυλακών είναι εργαστήρια γνώσης, αλλά σωφρονισμού. Πρέπει να συνεχίζουν να λειτουργούν άσχετα με τον αριθμό των μαθητών κρατουμένων, οι οποίοι προσπαθούν ν' αλλάξουν ετοιμαζόμενοι για την ελεύθερη κοινωνία. 

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου