menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Τα "ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ", σε Δημοτικά Σχολεία της Σίνδου και του Ανατολικού (Περιοχή Θεσσαλονίκης)

Μετά από πρόσκληση των διευθυντών: του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σίνδου και του Ανατολικού (περιοχή Θεσσαλονίκης), ο π. Θεόδωρος Μπατάκας - ο πρόεδρος του Σ.Σ.Κ. Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" και συγγραφέας του παιδικού βιβλίου: "ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ" - πραγματοποίησε επισκέψεις (Δευτέρα 29/05) στα σχολεία  αυτά, συμμετέχοντας σε τρεις ειδικές εκδηλώσεις, με θέμα: ογοτεχνία και εθελοντισμός".  Η υποδοχή του προσκεκλημένου ιερέα ήταν θερμή και η ενεργός συμμετοχή των μαθητών αξιέπαινη. 
Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης - και μετά το καλωσόρισμα από τους διευθυντές των σχολείων - οι μαθητές παρουσίασαν ένα υπέροχο σκετς με σκηνές από το πρώτο διήγημα του βιβλίου: "Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗΣ". Στη συνέχεια, ελάμβανε το λόγο ο π. Θεόδωρος, ο οποίος, με απλά και καρδιακά λόγια, παρουσίασε το βιβλίο του, τονίζοντας, πως όλα τα κείμενα  είναι εμπνευσμένα από τα παιδικά του βιώματα στο χωριό Τρίκερι Πηλίου. Ο ομιλητής, μίλησε, επίσης, για το σκοπό του βιβλίου, για τα μηνύματα που προσφέρει, αλλά και για τους οικονομικούς στόχους που είναι η στήριξη του  "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" και των δραστηριοτήτων του. Οι μαθητές (400 περίπου), άκουγαν με προσοχή τον ιερέα και του υπέβαλαν εύστοχες ερωτήσεις.  
Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, πως κάποιοι δάσκαλοι είχαν εργαστεί στις τάξεις τους, μελετώντας κείμενα του βιβλίου κι έτσι τα παιδιά χάρηκαν ιδιαιτέρως που γνώρισαν τον συγγραφέα. Η αλήθεια είναι πως η παρουσία του ιερέα στα σχολεία, έδωσε πολλά μηνύματα ζωής και αλήθειας στα παιδιά, ανεξάρτητα από το λόγο της επίσκεψής του. ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ...



Το Δ.Σ. του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ", 
ευχαριστεί θερμά τους διευθυντές, τους καλούς τους συνεργάτες, τους μαθητές και κυρίως, την αεικίνητη κ. Κατερίνα Καρανάτσιου, τ. Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ανατολικού και την κ. Μαρία Χατζηγεωργίου - Μαυρουδή, εθελόντρια του "Ε"  για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών και για τη προσπάθειά τους να κάνουν γνωστό το παιδικό βιβλίο του π. Θεοδώρου και τον "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ".





▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου