menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ (21/06/2017)

Μία ακόμη μαγική βραδιά απήλαυσε το φιλότεχνο κοινό της πόλεώς μας , τιμά όλες που τις Δράσεις Της Ναυτικής Εβδομάδας 2017,  στο ονειρικό σκηνικό του προαυλείου χώρου του Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου στην παραλία. 

Εκδήλωση άνοιξαν ΤΗΝ  ΟΙ Εκπαιδευτικοί Κ.Κ. Κική Δανιηλίδου και Αντώνης Αντωνίου,  υπεύθυνοι αντίστοιχα των Πολιτιστικών προγραμμάτων Β / θμιας και Α / θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με τη ελκυστική παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πρωτ . Θεοδώρου Μπατάκα, ΤΟΥ Μητροπολιτικού Εφημερίου  Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Βόλου και Προέδρου του Σ.Σ.Κ. Βόλου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», με τίτλο «Λόγια της στεριάς και της θάλασσας» . Παρουσιάστηκε το θεατρικό δρώμενο «Ο Υάκινθος και το καλαμαράκι» από το 3 ο  Γυμνάσιο Βόλου, με Υπεύθυνη Εκπαιδευτικό την κ. Σοφία Κανταράκη, και αφήγηση από το υλικό του βιβλίου. Πρόθεση του συγγραφέα του «βάλει ΝΑ  ΕΝΑ Μικρό λιθαράκι ΣΤΗΝ προσπάθεια Της Τοπικής Εκκλησίας ΓΙΑ ΤΗ διάσωση ΤΩΝ πατρογονικών κειμηλίων προσόντων Ως πολύτιμης παρακαταθήκης, διδάσκοντας στα παιδιά το ήθος της, που είναι η ψυχή και το κέντρο της. Αυτό το ήθος βίωσαν και μας παρέδωσαν οι καλοί μας γονείς , οι ιερείς και οι δάσκαλοί μας, που, παρά τις δύσκολες συνθήκες ζωής, κατόρθωσαν με την προσευχή τους και το έμπρακτο παράδειγμά τους να μας οδηγήσουν στην όντως ζωή » . Το μ Ακολούθησε ουσικό δρώμενο «Νότες της στεριάς και της θάλασσας», από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αγχιάλου, με Υπεύθυνη Εκπαιδευτικό την κ. Μαρίλη Κυριακοπούλου. Το βιβλίο σχολίασε ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κων / νος Μάγος.

Η συνέχεια ήταν εξίσου συγκλονιστική, ΤΗ Μεγάλη ΜΕ  συναυλία  ΤΟΥ Μουσικού Σχολείου Βόλου , ΤΗΝ καθοδήγηση Υπό ΤΩΝ  Εκπαιδευτικών  Κ.Κ. Κερασίας Σιάρα και Ιωάννας Χατζάκη. Τίτλος: «Με την Ελλάδα καραβοκύρη». Οι μαθητές πραγματοποίησαν μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση, όπως συνηθίζουν από ιδρύσεως του σχολείου τους, τους επιβεβαιώνοντας  θαυμάσιους καρπούς   Της συνεργασίας   όλων ΤΩΝ παραγόντων που θεμελιώνουν ΤΗ Δημόσια Είδος Εκπαίδευση ΚΑΙ υπηρετούν ΜΕ ζήλο τους ιερούς σκοπούς Της. Την εκδήλωση της βραδιάς έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, φανερά συγκινημένος, ο οποίος επαίνεσε ΤΟΝ ακαταπόνητο ιερέα ΓΙΑ ΤΗΝ πλούσια Προσφορά ΤΟΥ ΣΤΗ Διακονία  Της Τοπικής Εκκλησίας ΚΑΙ  συνεχάρη ΤΑ Παιδιά, εκπαιδευτικούς και τους γονείς για τον αγώνα ανάδειξης του ποιοτικού και του αληθούς , εις πείσμα της επιχειρούμενης ισοπέδωσης και αλλοτρίωσης κάθε αξίας και αρετής.  

Μνήμες και χρώματα της μαγνησιακής γης από τους θησαυρούς της καρδιάς του π . Θεοδώρου, καθώς και ήχοι και εικόνες των μεγάλων δημιουργών του Γένους των Ελλήνων κατέκλυσαν τις καρδιές και μάγεψαν τις συνειδήσεις του πολυπληθούς ακροατηρίου , θυμίζοντας τα πάντα επίκαιρα λόγια του κορυφαίου ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη :  «Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις » . Και αλλού:  '' Θέλει μελτέμι γερό, γεννημένο στην Τήνο, που να ρθει με την ευχή της Παναγίας και να καθαρίσει τον τόπο απ όλων των λογιώ της Τουρκιάς και της γηραιάς Ευρώπης τ απομεινάρια ... ».
Ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά τους φίλους του «Ε» που στήριξαν και αυτή τη δράση του και υποσχόμαστε και πολλές άλλες εκπλήξεις στο μέλλον.

 Οι δύο υπεύθυνοι της οργάνωσης και παρουσίασης της εκδηλώσεως. 
Οι εκπαιδευτικοί κ. Δανιηλίδου Κική ΚΑΙ κ Αντώνιος Αντωνίου , υπεύθυνοι επί των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Αβάθμιας και Β'βάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας

Οι θέσεις των επισήμων 
(Ο.κ. Δ. Κουτσός, ο.κ Κ. Μάγος, ο. Π. Θεόδωρος Μπατακας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο κ. Ιωάννης Κοντόπουλος, Διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λ. Σώματος, ο. Κ Εμμανουήλ Κανάλης, Κεντρικός Λιμενάρχης Βόλου κ.α.) και ο Αρχιμ. π. Καλλίνικος, ο παρουσιαστής της βραδιάς. 

Ο ομιλητής της βραδιάς κ. Κ. Μάγος εν μέσω των δύο συμπαρουσιαστών της γιορτής


Η εκπαιδευτικός κ . Σοφία Κοντογιάννη , καθηγήτρια του ΓΓυμνασίου Βόλου
και οι μαθητές της στο δρώμενο: "Ο ΥΑΚΙΝΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙ".

Οι μαθητές του ΓΓυμνασίου Βόλου επί σκηνής ...

Εθελόντριες του Σ.Σ.Κ. Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" σε θέση διακονίας

Χορωδία ΤΟΥ: Η 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Αγχιάλου (Μαγνησίας) 
ΤΗΝ Καθηγήτρια ΜΕ τους κ. Μαρίλη Κυριακοπούλου.

Ο συγγραφέας του βιβλίου π. Μαθήτρια ΚΑΙ Θεόδωρος Ραφαέλα Τίγκα
κατά την ώρα της απαγγελίας ενός ποιήματος του Ο. Ελύτη

Ο Σεβ. Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος κλείνει την εκδήλωση με θερμούς καρδιακούς λόγους

Η υπέροχη χορωδία και ορχήστρα του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του "Ε" και συγγραφέας του βιβλίου με συνεργάτες του.

Ευχαριστούμε θερμά τους πρωταγωνιστές - μικρούς και μεγάλους - και όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, για την έμπρακτη αγάπη και τη στήριξή τους στη διακονία του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ". Επίσης, ευχαριστούμε την καλή μας συνεργάτιδα κ. Μ. Δ. Κ. για τις φωτογραφίες που μας χάρισε.
π. Θ. Μ.





▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου