menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ.

Μεγάλη η σημερινή ημέρα, αδελφοί μου. διότι η Εκκλησία εορτάζει την Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Πολλοί πιστοί γέμισαν τους ναούς για να εκκλησιαστούν, να κοινωνήσουν, να ασπαστούν τον Σταυρό του Κυρίου μας και να λάβουν ένα κλωνάρι ευλογημένου βασιλικού.Κάποιοι όμως συνάνθρωποί μας, δεν μπόρεσαν σήμερα να χαρούν όλα αυτά που απλόχερα και ΔΩΡΕΑΝ τα προσφέρει η μητέρα μας Εκκλησία. Πρόκειται για τους ασθενείς, τους ηλικιωμένους και πολλούς άλλους. 

Μετά τη Θ. Λειτουργία, εμφανίστηκε στην πολυσύχναστη Ερμού ένας ιερέας που κρατούσε στα χέρια του ένα πανέρι με ματσάκια από ευλογημένο βασιλικό, ένα πετραχήλι και ένα καλαίσθητο σταυρό. Όντως, η θέα του ρασοφόρου προξένησε πολλά ερωτηματικά, γιατί αυτό το θέμα δεν είναι συνηθισμένο, τουλάχιστον στις μέρες μας.

Σε λίγη ώρα, εισήλθε σε μια κλινική με πολλούς ασθενείς. Έβαλε το επιτραχήλιό του, πήρε στα χέρια του τον Τίμιο σταυρό και άρχισε τις επισκέψεις τους. Επισκέφθηκε όλα τα δωμάτια, όπου φιλοξενούνται πολλοί άρρωστοι και ηλικιωμένα γεροντάκια. Στην εμφάνιση του ποιμένα όλοι αντέδρασαν μ' ένα χαμόγελο. Προσκύνησαν με ευλάβεια το Σταυρό και δέχτηκαν την ευλογία του διακόνου του θυσιαστηρίου με συγκίνηση. Τα ίδια συναισθήματα είχε και το νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και οι συνοδοί των ασθενών. Μεγάλο μάθημα η επίσκεψη σε ασθενή.

Θεώρησα καλό να σας μεταφέρω ένα στιγμιότυπο από τη διακονία του κληρικού για να καταλάβουμε όλοι πως οι υπηρεσίες του είναι μεγάλες και ΑΦΑΝΕΙΣ. Δεν εξαντλούνται εντός του ναού. Και μόνο με την παρουσία του  μεταφέρει τη Χάρη του Θεού που έλαβε δια της χειροτονίας του.  

Ο ορθόδοξος παπάς (με το μαύρο του ράσο) λιτανεύει ουσιαστικά το Σταυρό του Κυρίου σε όλους τους χώρους που κινείται. Φέρνει ευλογία και Χάρη. Του ασπαζόμαστε το χέρι, διότι στην ιερωσύνη του βλέπουμε τον Ίδιο το Χριστό. 

Σήμερα, κοστίζει πολύ να είναι κάποιος ΙΕΡΕΑΣ. Η ζωή του είναι ένα μαρτύριο. Βέβαια, δεν τον αποδέχονται και δεν τον σέβονται όλοι.. Κάποιες φορές δέχεται: ειρωνείες, ύβρεις, άσχημες κινήσεις, κακόβουλα πειράγματα, υπονοούμενα, βλασφημίες, απόρριψη, φτύσιμο κ.α. Αλλά εκείνος γνωρίζει πολύ καλά πως πίσω από τους κακόβουλους και αχάριστους αυτούς αδελφούς βρίσκεται ο υποκινητής ΔΙΑΒΟΛΟΣ. Γι' αυτό η απάντησή του είναι η ΠΡΟΣΥΕΧΗ υπέρ αυτών. 

Να ευχόμαστε όλοι υπέρ των ιερέων του Θεού για να μην αποκάμουν και να παραμένουν σταθεροί σ' αυτά που παρέλαβαν ως παρακαταθήκη. Είναι η μόνη παρηγοριά του χειμαζόμενου λαού μας. 
π. Υάκινθος

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου